A helyszínen kifizették a milliós bírságot a csempészek

2020.11.03. 15:11

Az nem annyira ritka, hogy cigarettacsempészeket kapnak el a NAV munkatársai, ám az, hogy a milliós nagyságrendű bírságot helyben kifizetik a csempészek már nem megszokott, pedig ez történt Ártánd közelében – adta hírül a Nemzeti Adó- és Nemzeti Vámhivatal a Facebook-oldalán. 

A pénzügyőrök közösségi oldalukon beszámolnak róla, hogy kollégáik Hajdú-Bihar megyében a 42. számú főúton megközelítőleg egymillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak, mikor két Ukrajnából Franciaországba tartó kisbuszt ellenőriztek. A csempészárut az egyik járműben a hűtőtáskák gyári falrészében, míg a másik teherautó hátsó ajtajában rejtették. Így akartak több mint 11 ezer szál cigarettát Franciaországba juttatni.

A sofőrök az elrejtett áruk származását semmilyen formában nem tudták igazolni, azt azonban bevallották, hogy cigarettát ők rejtették el a járművekben. A bírság nem érhette őket váratlanul, hiszen a kiszabott több mint egymillió forint jövedéki bírságot a helyszínen megfizették a pénzügyőröknek. 

Kapcsolódó

Hétezer üveg pacsulit fogott a NAV

A hamis áru értéke 137 millió forint.