szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A pszichiátriai intézetben 220-an fertőződtek meg koronavírussal.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Ketten meghaltak a darvastói pszichiátriai intézet kilenc, kórházban ápolt koronavírusos betege közül – írja a Magyar Narancs.

Október végén derült ki, hogy a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményében 276 gondozottból 214-nél igazolták a fertőzést. Az intézmény munkatársai közül 54 dolgozó koronavírustesztjének eredménye lett pozitív.

A járványgócra Rig Lajos országgyűlési képviselő hívta fel a figyelmet még korábban, most a Narancs.hu-nak azt mondta, hogy a gondozottak egy része kijár a környékbeli településekre dolgozni, általában az önkormányzatoknál közfoglalkoztatottként. Azt is hozzátette, az intézmény nem zárt, a vírust a bent lakók kintről is hozhatták, illetve ki is vihették. A kontaktkutatás jelenleg is zajlik.

A képviselő arról is beszámolt a lapnak, hogy tovább nőtt az intézményben a fertőzöttek száma, a legutóbbi tesztelés után kiderült, már 220-an kapták el a koronavírust.

Az intézmény hét telephelyen működik, Rig szerint már a dákai intézetben is találtak több, koronavírussal fertőzött személyt.