Évekig terrorizálta a feleségét, majd meggyilkolta

Vágólapra másolva!
A Hajdú-Bihar megyei férfi négy éven keresztül rettegésben tartotta a feleségét beteges féltékenykedésével. Többször is megverte, egyszer az anyát védelmező fiúkat is le akarta szúrni egy tőrrel. Végül egy késsel hallra szurkálta az ebédet készítő asszonyt.
Vágólapra másolva!

A férfi és a felesége éveken keresztül kiegyensúlyozott házasságban éltek, ez azonban 2014-től kezdve megváltozott. A férfi rendszeresen hűtlenséggel vádolta az asszonyt, ez az érzés pedig egyre inkább erősödött benne.

Egy esetben még Budapestre is elutaztak, hogy hazugságvizsgálóval vizsgáltassa meg a feleségét.

A poligráfos vizsgálat eredménye is azt hozta, hogy nincs miért aggódnia, az asszony nem csalja meg.

Ennek ellenére az évek során csak gyűlt benne a feszültség, és egy idő után már nem csak szidta, hanem verte is a feleségét. Az asszony több esetben meg is sérült, de orvoshoz csak egyszer ment el. Egy ideig azzal mentegetőzött, hogy csak elesett, megütötte magát, később viszont már beszámolt a fiainak a történtekről.

A férfi 2016 novemberében egy nyújtófával verte meg brutálisan a nőt, ami miatt büntetőeljárás indult ellene, a bíróság pedig testi sértés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

2018 májusában ismét összevesztek a féltékenység miatt, a férfi megint bántalmazni akarta az asszonyt, de az egyik, otthon lévő fiúk közéjük állt. Az asszony átmenekült a másik, közelben lakó fiúkhoz, és elmondta neki a történteket. A férfi autóval a felesége után ment, és magával vitt egy tőrt is, amivel

le akarta szúrni a fiát, aki el tudott lépni a mozdulat elől.

Hátulról át tudta fogni az apja mellkasát, és a közben odaért testvérének sikerült kicsavarnia a kezéből a kést. Miután a fiú elengedte az apját, az tovább szidta őket és gyilkossággal fenyegetőzött. Idővel lenyugodtak a kedélyek, a férfi pedig elhajtott a kocsijával.

2018 októberében az asszony ebédet főzött a házuk teraszán, ezért több kés is volt az asztalon. Megint vitatkozni kezdtek a férjével, aki egyre ingerültebb lett. A férfi végül felkapott az asztalról egy 20 centis kést, amivel szurkálni kezdte a feleségét.

Az első szúrások a mellkasát és a kezét érték, mert próbált védekezni. Miután a földre esett, a férfi még 35 alkalommal szúrta belé a kést. Az asszony a helyszínen elvérzett, perceken belül meghalt.

A férfi ellenállt a kiérkező rendőröknek, ezért a TEK fogta el.

Ma a bíróság különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölési kísérlet és kapcsolati erőszak miatt

életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a férfit, aki legkorábban 30 év múlva szabadulhat feltételesen.

A bíróság súlyosító körülménynek vette, hogy a férfi többszörösen büntetett előéletű, a gyilkosság alatt felfüggesztett börtönbüntetés alatt állt, valamint hogy 4 évig tartotta rettegésben a feleségét. Enyhítő körülmény volt, hogy az igazságügyi szakértő megállapítsa szerint kevert személyiségzavara van.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, a férfi és a védője pedig enyhítésért fellebbezett. A bíróság a másodfokú eljárás végéig fenntartotta a férfi letartóztatását. Azonban ez a végzés sem jogerős, mivel a férfi védője 3 nap gondolkodás időt kért a nyilatkozata bejelentésére – írja közleményében a Debreceni Törvényszék.