Nem először robbantotta szét a palánkot a világhírűvé vált magyar hokis

2020.11.03. 20:15
Aki az elmúlt két napban megnézett bármilyen jégkorongos közösségi oldalt, azzal biztosan szembejött Csollák Márkó palánktörős gólöröme. A MAC HKB Újbuda 18 éves hátvédje a hétvégén megszerezte élete első profi találatát, amit úgy akart megünnepelni, hogy nekiugrott a plexinek, ami azonban kitört, a hokis pedig kiesett rajta. A videót azóta százezrek látták, de az ifjú bekk élvezi a helyzetet, sőt, azt is elárulta, hogy történt már vele hasonló eset.

Mire emlékszik onnantól kezdve, hogy megkapja a korongot, odáig, hogy feltápászkodik a betonról?
Támadó szellemű védő vagyok, szeretek csatlakozni a lerohanásokhoz és a támadásokhoz. Nem gondoltam volna, hogy megkapom a korongot, de egyszer csak ott volt, én pedig tettem a dolgomat.

Nagyon örültem, hogy megtört a jég és meglőttem az első profi gólomat, úgy voltam vele, hogy meg kell ünnepelni.

Persze, nem így terveztem, de vicces szituáció lett belőle. Az ugrás után szerettem volna pacsizni a csapattársakkal, aztán amikor éreztem, hogy már nem jövök vissza a palánkról, kicsit megijedtem. A landolásnál már nevettem és szerencsére megúsztam kisebb sérülésekkel. Hirtelen nem is tudtam, hogy mit csináljak, körbemenjek a kispadhoz, vagy másszak vissza a pályára. Utána már a gólnak is tudtam örülni.

Kisebb sérülésekkel? Megütötte magát, vagy a plexidarabok okoztak valamit?
Szerencsére nem fáj semmim, akkor sem fájt, viszont a ruhám tele lett plexivel. A törmelékek bejutottak a kesztyűmbe és elvágták az ujjamat, de semmi komoly, még varrni sem kellett, csak ragtapasz került rá. Mázlim volt, mert például nyakvédőm nincs és akár ott is megvághatott volna az üveg.

A videón látszik néhány csapattársának a reakciója. Mit szóltak a többiek?
Mindenki röhögött, mert ez tényleg nem mindennapos esemény. De semmi szekálás vagy ilyesmi, nincs féltékenység sem a "hírnév" miatt.

Hétfőn csatlakozott az U20-as válogatotthoz. Ott milyen volt a visszhang?
Egyrészt megdicsértek, hogy szép gólt lőttem, másrészt persze ott is mindenki nevet. Az egyik edzésesen lőttem egy gólt, a többiek persze rögtön kiabáltak, hogy

Csóli, a plexi marad!

A csapattal ugyanabba az étterembe járunk, mint a MAC-cal, ismer minket a tulajdonos, ebédnél ő is szólt, amikor ki akartam venni egy sütit a helyről, hogy vigyázzak az üvegre, meg mondta, hogy majd meghív valamire.

Sejtette, hogy világhírű lesz?
Abban biztos voltam, hogy a magyar oldalakon megjelenik a videó, de arra nem számítottam, hogy külföldieken is viszontlátom. Már a meccs után is több mint 100 üzenet fogadott, azóta folyamatosan pittyeg a telefonom, interjúkat adok. Igyekszem mindenkinek válaszolni és kiélvezni a helyzetet, mert nem sokszor adatik meg ilyen az emberrel. Vicces történet volt, nem érzem cikinek, 

azt viszont remélem, hogy legközelebb már nem egy ilyen eset, hanem a teljesítményem miatt foglalkoznak majd velem.

Volt már szemtanúja hasonlónak? 
Igen, akkor is én voltam az elkövető. Talán U16-os vagy U18-as válogatott edzésen egyszer ellőttem a plexit a koronggal, ami ugyanígy szétrobbant. 

Úgy tűnik, ez lett a specialitásom.

(Borítókép: Csollák Márkó kitöri a palánkot, miközben pályafutása első profi gólját ünnepli. Fotó: Szűcs Attila/MJSZ)