szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kubatov szerint nem csak az egészség múlik ezen, hanem az is, hogy Európában szinte egyedülálló módon továbbra is ki lehessen menni meccsre.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A Fidesz-pártelnök és egyszerre Fradi-elnök Kubatov Gábor felhívást intézett csapata utóbbi időben sokat kritizált szurkolói felé, és azt kérte, ügyeljenek szigorúan a szabályokra, hogy továbbra is ki lehessen menni focimeccsekre. Ez, mint kiemelte, szinte egyedülálló Európában. A Fradi szerdán a Bajnokok Ligájában játszik a Juventus ellen, a már ide is vonatkozó előírásokat is hangsúlyozta az elnök:

Szeretném arra kérni a Juventus elleni mérkőzésre érkezőket, hogy a szerdai Bajnokok Ligája találkozón folyamatosan viseljenek maszkot, takarják el vele az állukat, a szájukat és az orrukat. Tartsák be az előírt védőtávolságokat. (...) A védőtávolság a családokra is érvényes!”

Kubatov azzal érvelt, hogy ha valaki most nem tartja a be a szabályokat, tehát helytelenül viseli a maszkját, vagy nem tartja a távolságot, akkor nem csak az egészségét kockáztatja, de azt is, hogy a Barcelona ellen is nézők előtt léphet pályára a Fradi.

Ha valaki nem tartja be a szabályokat, nem helyesen viseli a maszkot, nem tart megfelelő védőtávolságot, akkor mások és saját egészsége mellett azt is kockáztatja, hogy a Barcelona elleni mérkőzést nyílt kapuk mellett rendezhessük meg, helyszínen láthassuk és szurkolhassunk a csapatunknak.

Bármilyen nehéz megállni, de boldog pillanatokban se ugorjunk egymás nyakába”

- kéri Kubatov, aki szerint a kapu mögötti Fradi-ultrák talán azt gondolják mindennél erősebbek és nekik semmi nem árthat, de ők is figyeljenek oda.

Orbán Viktor mai bejelentésével változtatott a hazai rendezésű sporteseményekre vonatkozó szabályokon: a továbbiakban meghatározatlan ideig csak minden harmadik helyre ülhetnek nézők, ami összhangban van a Fradi BL-meccsét is szervező, vagy a jövő heti válogatott meccsekért is felelő UEFA nemzetközi szabályozásával.

Európában egyedülálló módon hazánkban még lehet labdarúgó mérkőzésre járni. Magyarország Kormánya az emberek...

Közzétette: Kubatov Gábor – 2020. november 3., kedd
hvg.hu Sport

Későn ébredt a Fradi, 2-2-es döntetlen a Dinamo Kijev ellen

Első hazai meccsét játszotta a Ferencváros a 2020/2021-es Bajnokok Ligája csoportkörében, a magyar bajnok az ukrán Dinamo Kijevet fogadta a Groupama Arénában. A Fradi kétgólos hátrányból egyenlített, így megszerezte első pontját.