Bihari Ádám
Bihari Ádám
Tetszett a cikk?

A választások másnapján szétvert utcákra ébredhetnek az amerikai fővárosban, Washington D.C.-ben. Az összes radikális erő tüntetéseket szervez, bárki nyer, balhé szinte biztosan lesz.

Biden nyert, Trump még küzd - amerikai elnökválasztás 2020
November 3-án elnökválasztást tartottak az Amerikai Egyesült Államokban. A republikánus Donald Trump és demokrata kihívója, Joe Biden közti verseny több államban nagyon szoros volt, így végül csak november 7-én derült ki: Joe Biden lesz az USA 46. elnöke. Kövesse az elhúzódó elnökválasztás fejleményeit és lehetséges következményeit a hvg.hu-n.
Friss cikkek a témában

Már napok óta bedeszkázták sok üzlet kirakatát az Egyesült Államok fővárosában, Washington D.C.-ben. A Nemzeti Gárda több ezer fegyverese készül rá, hogy a tüntetések erőszakba fulladhatnak.

Kedd estére sor került az első összecsapásokra is a rendőrség és a tüntetők között. A Twitterre felkerült felvételeken a rendőrök a földre rántanak több tüntetőt is. Szélsőjobb- és szélsőbaloldali szervezetek egyaránt tüntetnek a város utcáin, így szinte mindegy is ki nyeri a választásokat, az összecsapások borítékolhatóak.