Berta Sándor

Windows 10 - átláthatóbbak lehetnek a frissítési értesítések

Egyre több részlet szivárog ki az operációs rendszer érkező új verziójáról.

Március végén vált ismertté, hogy egységesebb lesz a Windows 10 Start menüje és az operációs rendszer 2004-es kiadásától kezdve valóban választhatóvá válik számos alkalmazás, így a Paint, a Jegyzettömb, a Wordpad, a Windows Hello arcfelismerés, a Windows Media Player, a nyelvi csomagok, valamint a PowerShell (ISE), a nyomtatókiszolgáló, s a Windows beépített fax- és szkennelési központja. Az új változattól kezdve az egyes gyártók termékeinek meghajtóprogramjai a Partner Center for Windows Hardware szolgáltatáson keresztül érkeznek majd.

Most a HTNovo nevű olasz IT-platformnak köszönhetően kiderült, hogy a Microsoft módosítja a frissítések értesítési rendszerét. A cél az, hogy a teljes folyamat átláthatóbb legyen. Az elképzelések alapján az új frissítés-értesítések jobban bele fognak olvadni a felhasználói kezelőfelületbe, ugyanakkor lehetővé teszik majd a felhasználók számára, hogy azonnal frissítsék és újraindítsák a számítógépüket vagy a frissítésre inkább egy másik időszakban, például éjjel kerítsenek sort.

Az elérhető frissítések ráadásul akár egy tetszőlegesen kiválasztott időpontban is letöltődhetnek és feltelepülhetnek a PC-re vagy notebookra. Az utóbbiak tulajdonosait külön figyelmeztetni fogja a szolgáltatás arra, hogy a frissítés során célszerű a hálózathoz csatlakoztatniuk a készüléküket azért, hogy a folyamat zökkenőmentes legyen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tank84 #6
    hackintosh forever
  • proger82 #5
    En mar feladtam lassan masfel eve, at tertem macbook osx-re (azt legalabb azert nem tudom mert meg nem szoktam meg :-) Az egeszet de jobb lesz!

    Pedig regi MS voltam meg floppyrol telepitettem a Dost es vegig mentem az osszes letezo Windowson, a Win10volt ami miatt vege lett!
  • Gabbbbbbbbbbbb #4
    Az abandonware ..
  • Macropus Rufus #3
    gondlom azzal, hogy ClassicShell nem mondtam neked újat ;)

  • wraithLord #2
    Viszont ez így nagyon gány, valamit csináhatnának vele. A Control Panel már azóta Control Panel, amióta létezik olyan, hogy Windows, nem kéne egy az egyben kukázni. A Settings (Gépház) sem teljesen szar, valahogy ötvözhetnék a 2-t, ha már mindenáron újítani akarnak.
    De ez valami katasztrófa, hogy valamit csak innen, valamit csak onnan lehet elérni, valamit meg mindkét helyről...
  • nlght #1
    "egységesebb lesz a Windows 10 Start menüje"

    Ha ez microsoftul azt jelenti, hogy kivezetik a jól bevált win7-es control panelt, ahol részletesen minden beállítható és működik a jobb klikk menü is, akkor nagyon-nagyon kiakadok az MS-re... egyszerűen hánynom kell a blafasz win10-es menürendszertől, ég és föld a különbség a kettő között